Stichting Goederenbank Den Helder.

Gratis hulp aan Minima's in Huisraad, Kleding, en meer.

Welkom op onze Pagina: Handige Tips!

Deze pagina delen we graag wat handige tips, speciaal voor de minima doelgroep. Uit eigen ervaringen weten wij hoe moeilijk het kan zijn, om te besparen op boodschappen / eten / of waar u terecht kan om aanvragen te doen voor extra hulp. Het is niet makkelijk om elk dubbeltje te moeten omkeren, voordat u het bewust en verstandig kan uitgeven. Graag helpen wij u als Taem: Stichting Goederenbank u hiermee. Zo hebben wij wat goede en handige tips voor u op een pagina geplaatst. Een pagina met een handig overzicht en tips.

Vriendelijke groeten: Team Stichting Goederebank.
Nog wat makkelijke adressen voor uw:

Stichting Speelgoedbank Den Helder voor speelgoed aan minima gezinnen met kinderen, ook voor al uw overtollige speelgoed die u hier kan doneren aan een minima persoon/ gezin.


Link met alle gegevens van Stichting Speelgoedbank Den Helder: http://www.speelgoedbankdenhelder.nl


Goedkope gerechten en gezond eten als u minima bent:

Bijstands gerechten website:

ambitie is om via deze website een gratis manier te bieden om met elkaar budgetgerechten en (bespaar)tips uit te wisselen. Ik wil deze website vrij van reclame houden. U hoeft zich ook niet te registreren, want ik ben geenszins van plan om uw gegevens door te verkopen. Hoe zorg ik er dan voor dat ik deze dienstverlening kan bekostigen? Dat doe ik door middel van de verkoopopbrengst van mijn kookboek. In “Koken voor 4 personen voor €5” vindt u voornamelijk gerechten die voor maximaal € 5,00 te bereiden zijn. Tevens is het doorregen van koop-, bespaar-, en bewaartips om u in staat te stellen maximaal profijt te hebben van uw budget. Ook doe ik suggesties hoe u uitdagingen te lijf kunt gaan als verjaardagen en het dagelijkse lunchtrommeltje van uw kind(eren.) In september 2013 is mijn kookboek verschenen. Door het aan te schaffen doet u een duit in het zakje met betrekking tot het voortbestaan van deze website. Ik nodig u uit, indien u dat kunt dragen, het vooral ook cadeau te doen aan iemand die het goed kan gebruiken.

De kunst van het hanteren van een kleine portemonnee leert u hier. Het oplossen van armoede is aan de overheid.

https://www.bijstandsgerechten.nl/tag/minima/


Budget koken.eu Goedkoop maar toch lekkere maaltijden:

Lekkere Recepten


Welkom op onze foodblog, waar we graag goedkope en lekkere recepten delen.

Lekker eten maken is niet zo moeilijk, maar als je een beperkt budget hebt door eigen keuze of door omstandigheden, is gezond en lekker koken vaak moeilijk.

Wij kiezen voor een beperkt budget, nadat we jarenlang veel te veel hebben uitgegeven. En sinds we dat doen zijn voor ons en onze kinderen de maaltijden een hoogtepunt geworden.

Maaltijden met verse ingrediënten. Gezond dus en lekker, en natuurlijk voor een klein budget.

Veel kookplezier

https://www.budgetkoken.euEurokoken:
Goedkoop koken met recepten vanaf 50 cent tot 2 euro.

Goedkope recepten vanaf 50 cent per persoon


Hi! Dit is mijn foodblog met goedkope recepten voor elk budget. Voor de student die even wat maand over heeft aan het eind van zijn geld, maar ook voor iedereen die om welke reden dan ook wat minder wil of kan besteden. Ik zie het als een uitdaging om met een klein budget toch lekker en gezond te koken. Je kunt je geld nou eenmaal maar 1 keer uitgeven.

http://eurokoken.nl/category/recepten/recept1euro/

App 2 Good to Go (Google Playstore):

Wat is voedselverspilling?


In de hele keten, van de akker tot aan de tafel, wordt voedsel verspild. En daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu - het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat is slecht nieuws voor onze aarde.

Wat is een Magic Box?

Too Good To Go biedt een "Magic Box" aan. Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Spannend he...

Deelnemers in Den Helder zijn:

Bijna alle Dekamart vestigingen.
Frans Halman Keurslagerij.
Dunselman bakkerij.
Vormar vestigingen in Den Helder.
Alberthein de Schoten, Nieuw Den Helder.

Too Good To Go

https://toogoodtogo.nl/nl

TIP!!

Bij Too Good To Go moet u betalen via Ideal, dit is niet voor iedere minima haalbaar i.v.m. bewindvoering. U kunt dan van uw weekgeld een Google Playcard van 5 euro halen bij de Primera, hiermee kunt u betalen via Google Playstore.


Nationaal fonds kinderhulp:

Kinderhulp helpt kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor een heleboel kinderen niet zo vanzelfsprekend.

Ruim 300.000 kinderen in Nederland die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen! Meer weten: https://kinderhulp.nl

Aanvragen kunt u niet zelf doen als ouder, hiervoor kunt u terecht bij Stichting de Wering in Den Helder. Zij kunnen u helpen met de aanvragen bij het Nationaal Fonds Kinderhulp. Stichting Mee & De Wering website: https://www.meewering.nl/locaties/mee-de-wering-den-helder/


Stichting Jarige Job:

Ieder kind verdient een verjaardag

In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school! https://www.stichtingjarigejob.nl

Ook voor deze Stichting, aanvragen moet via de Hulpverlening. Zie hierboven website: Stichting Mee & De Wering Den Helder.
Jaarlijks kindpakket aanvragen bij de Gemeente Den Helder:


Kindpakket krijgen of aanvragen

Heeft u een laag inkomen en zijn uw kinderen jonger dan 18 jaar? Dan heeft u misschien recht op het kindpakket met waardebonnen. Daarmee kunt u spullen voor uw kind(eren) kopen.

Bijstandsuitkering? U krijgt de bonnen opgestuurd

Ontvangt u een bijstandsuitkering? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan hoeft u niets te doen. De gemeente stuurt de waardebonnen (vouchers) naar u op in week 25 van 2019. De vouchers worden maar één keer opgestuurd.

Wat is het kindpakket?

Het Kindpakket bestaat uit waardebonnen. Die kunt u gebruiken om spullen voor uw kinderen aan te schaffen. Hiermee wil de gemeente uw kinderen helpen om hun talent zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Bedrag van de waardebonnen

  • De waardebonnen zijn in totaal € 180,- per kind.
  • Gaat uw kind in augustus 2019 voor het eerst naar het voortgezet onderwijs? Dan kunt u een extra waardebon van € 150,- aanvragen. Deze waardebon kunt u gebruiken om voor uw kind een fiets te kopen of de fiets te laten repareren.

Wat u kunt aanschaffen met de waardebonnen

  • schoolspullen
  • gymkleren
  • kleding
  • schoenen
  • baby-artikelen
  • een fiets, onderdelen van een fiets of fietsonderhoud.

Link naar de website: https://www.denhelder.nl/inwoner/product/kindpakket-krijgen-of-aanvragenDeze Pagina is nog in bewerking, dus zal ook verder uitgebreid worden met goede betaalbare tips. Vriendelijke groet: Team Stichting Goederenbank.